Het Harener Holt: dorps wonen met de geneugte van een stad

Het Harener Holt is een woonwijk met ruim vijfhonderd nieuwbouwwoningen. Het is niet zomaar een wijk. “Het Harener Holt is een van de mooiste plekken van Nederland”, vindt wethouder Roeland van der Schaaf van de gemeente Groningen. “De wijk heeft een heel mooie en gunstige ligging. Het ligt aan de Noordoostkant van Haren in een landschappelijk gebied. De wijk is van nature erg groen en dat is heel fijn. Daarnaast loop je zo even het centrum van Haren in waar allerlei voorzieningen zijn.”

De gunstige ligging is niet het enige dat het Harener Holt bijzonder maakt. “De wijk onderscheidt zich ook van andere wijken, omdat er veel aandacht is voor de historie van het gebied”, vervolgt Van der Schaaf. “Er zijn veel archeologische opgravingen gedaan. Hierdoor weten we dat er vroeger onder andere een prachtig buitenhuis heeft gestaan. In het Harener Holt woon je op een plek waar al honderden jaren mensen hebben gewoond en dat geeft een bijzonder gevoel.”

“Het is tot slot voor veel mensen fijn dat de stad Groningen om de hoek is. In principe ben je in Haren van alle gemakken voorzien, maar er zijn ook mensen georiënteerd op Groningen. Het is daarom belangrijk dat je gemakkelijk en comfortabel van a naar b kunt. Dat doen we door goede wegen en fietspaden aan te leggen. Zo kun je in Het Harener Holt dorps wonen met de geneugte van een stad. Wie wil dat nou niet?”

ingang1

Het Harener Holt

Prachtig wonen in Haren

ingang1

De omgeving

Wonen tussen dorp en stad

ingang1

Groen wonen

Bewust en duurzaam bouwen