Haren: de groene parel van het Noorden

Haren heeft veel te bieden. Binnen twee kilometer van Het Harener Holt ligt het centrum van het dorp met vele winkels voor zowel de dagelijkse boodschappen als speciaalzaken. Op vrijdagochtend is er altijd markt. Ook de horeca met terrasjes ontbreken niet in dit gezellige centrum.

Onderwijs
In Haren zijn diverse basisscholen. Kinderen hoeven nooit ver te fietsen. Er zijn zeven basisscholen en twee grote scholen voor voortgezet onderwijs: het Zernike- collega en het Maartenscollege.  Ook de International School Groningen is in Haren gevestigd. Bovendien vindt u op fietsafstand in Groningen diverse MBO- en HBO-scholen en natuurlijke de Rijksuniversiteit Groningen.  

Vrije tijd
Ook in uw vrije tijd is er genoeg te doen. Het Centrum voor Kunst en Cultuur ‘Het Clockhuys’ biedt een breed activiteitenprogramma aan. Niet alleen voor beeldende kunst, maar ook dans, theater en muziek komen hier aan bod. De muziekschool trekt veel leerlingen. Één keer per jaar is er een kunst- en cultuurmarkt die altijd veel bezoekers trekt.

Sport
Haren is een sportieve gemeente. Er zijn veel verschillende sportverenigingen actief. Of u nu wilt hockeyen, voetballen, tennissen of een andere sport beoefenen, er is keuze genoeg! 

Openbaar vervoer
Het treinstation van Haren aan de lijn Groningen-Zwolle-Randstad bevindt zich op minder dan één kilometer (ongeveer 10 minuten lopen) van de wijk. Elk kwartier vertrekt er een trein naar Groningen of Assen met een uitstekende aansluiting op de Intercity’s.

ingang1

Het Harener Holt

Prachtig wonen in Haren

ingang1

De omgeving

Wonen tussen dorp en stad

ingang1

Groen wonen

Bewust en duurzaam bouwen