"Een huis dat aan alle wensen voldoet"

‘We vinden de plek prachtig.’ Voor Hubert van der Doef (34), Linde van der Doef (33) en hun kinderen Inre (8) en Anaïs (3) was de zoektocht naar een nieuwe woning nog een hele uitdaging. Maar in Het Harener Holt gaan ze een huis bouwen dat aan al hun wensen voldoet.

Toen ze hoorden over de vrije kavels in Het Harener Holt waren ze enthousiast. ‘Zo dicht bij Groningen en met volgroeide bomen rondom de kavels.’ Want dat was het ideaal voor Hubert en Linde. Veel buitenruimte omringd door groen. Maar ook een veranda, een woonkamer aan de tuinzijde en een logeerkamer met een eigen badkamer.

Ook over het ontwerp hebben ze specifieke ideeën. ‘We zijn gek op de robuuste uitstraling van een schuurwoning,’ vertellen ze. ‘Houtskeletbouw geeft je bovendien de vrijheid om het huis zo in te delen als je zelf wilt. Zulke huizen worden niet projectmatig gebouwd, dus deze vrije kavel biedt uitkomst.’

Ze kozen een kavel bestemd voor een twee-onder-een-kapwoning. Via de makelaar troffen Hubert en Linde hun toekomstige buren met dezelfde smaak en wensen. Gezamenlijk doorlopen ze het ontwerpproces en dat gaat uitstekend. ‘We vullen elkaar goed aan en brengen elkaar op ideeën. Een eigen huis bouwen is een heel avontuur, maar het werken in teamverband maakt het behapbaar en leuk.’ De stellen verwachten in 2017 de kerstdagen in Het Harener Holt te vieren.

ingang1

Vrije kavels te koop

Zelf betrokken bij uw droomhuis

ingang1

Het Harener Holt

Prachtig wonen in Haren

ingang1

De omgeving

Wonen tussen dorp en stad

ingang1

Groen wonen

Bewust en duurzaam bouwen